Island är ett oförglömligt resmål

En resa till Island är en av de äventyrligaste upplevelser man kan lägga sina pengar på och det blir garanterat en minnesvärd erfarenhet. Det som gör denna ö så fantastisk är att makalösa naturupplevelser blandas med möjlighet att hitta på alla tänkbara häftiga nöjen. Därför är det föga förvånande att antalet turister som besöker Island ökat explosionsartat under de senaste åren, speciellt med tanke på att många scener från den ikoniska tv-serien Game of Thrones spelats in här. Statistik skvallrar till och med om att Island blivit ett drömresmål på global nivå, och att inkomsterna från turismen förbättrat lokalbefolkningens levnadsstandard.

Att hitta på tidsfördriv under sin vistelse på Island är busenkelt, det är snarare svårt att hinna med allt roligt. Eftersom turismen ökat rejält har även antalet företag som erbjuder upplevelser blivit fler. Vill man bara ta tillvara på all tid och låta någon annan sköta planeringen av aktiviteter kan man alltså göra det till ett konkurrenskraftigt pris. Skandinaviska resebolag ordnar kompletta resor till det omtyckta resmålet, men naturligtvis kan man köpa liknande tjänster av företagare på plats. Med tanke på att Island ligger så pass nära Norden kan man resa hit över en kort weekend eller stanna en hel månad för att verkligen upptäcka alla magiska platser.

Många föredrar att självständigt uppleva detta unika lands sevärdheter, men det rekommenderas att kombinera den egna upptäckarlusten med guidade turer. På så sätt får man tillgång till exklusiv information som enbart lokalt uppvuxna guider känner till och får möjlighet att besöka gömda smultronställen man aldrig annars hade hittat. Utbudet av aktiviteter är enormt och man kan pröva på allt från forsränning i Hvítáfloden till valskådning i Húsavik eller njuta av storstadspulsen i huvudstaden Reykjavik. Risken för att man skall bli uttråkad under sin semester på Island är med andra ord verkligen obefintlig.